tiistai 11. huhtikuuta 2023

SANOMAA taiteen perusopetuksesta

Lapuan kansalaisopiston siipien suojissa toimii Lapuan taidekoulu, joka järjestää taiteen perusopetusta kuvataiteissa, käsityössä, teatterissa ja tanssissa. Etenkin maaseudulla kansalaisopistot ovat niitä harvoja toimijoita, jotka taiteen perusopetuksen myötä mahdollistavat lapsille ja nuorille tavoitteellisen, tasolta toiselle etenevän opetuksen. Moni oppilaamme on jatkanut eteenpäin taide- ja kulttuurialan jatko-opintoihin.


Oppilaitoksessamme työskentelee koko joukko ammattitaitoisia taideaineiden opettajia niin päätoimisina kuin tuntiopettajina. Osaltamme olemme mahdollistamassa ja tukemassa taide- ja kulttuurialan koulutus- ja työmahdollisuuksia alueellamme.

Taide ja kulttuuri luovat hyvinvointia ja työtä. Välineellisten arvojen ohella taiteella ja taiteen tekemisellä on vahva ja ohittamaton itseisarvonsa. Taide on osa ihmisyyden syvintä olemusta.

Taidekoulumme toiminnan punaisena lankana on jokaisen oppilaan oma kehittyminen ja kasvaminen. Me haluamme antaa tietoja ja taitoja, jotka auttavat oppilasta kertomaan tunteistaan, tuomaan esille luovuuttaan ja esteettistä näkemystään.


Taidekoulussamme vietetään joka lukuvuosi lasten oikeuksien päivää - meidän mielestämme jokainen päivä on lasten oikeuksien päivä. Jokaisella lapsella on oikeus kulttuuriin ja taiteisiin.

Työn, koulutuksen ja hyvinvoinnin lisäksi taidekoulumme tuottaa puhdasta iloa, joka näkyy kevään visuaalisten aineiden näyttelyssä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.